Novice

Novice in dogodki za pridobivanje finančnih vzpodbud

novica
Marjan Libnik

Zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023

Državni zbor RS je 16.12.2022 sprejel zakon o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize, ki ga je pripravila Vlada RS v sodelovanju z gospodarstvom. Pomoč gospodarstvu vključuje subvencioniranje visokih cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare, subvencioniranje dveh ukrepov za ohranjanje delovnih mest ter ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Ocenjena vrednost ukrepov za gospodarstvo je 1,2 milijarde evrov.

preberi več »
novica
Marjan Libnik

Nepovratne spodbude v letu 2022

Letos bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ponudilo gospodarstvu za skoraj še enkrat več nepovratnih sredstev kot lani, pri čemer se osredotoča predvsem na investicijske aktivnosti slovenskih podjetij. Ministrstvo letos bistveno več nepovratnih sredstev oz. subvencij usmerja v področje krepitve produktivnosti, raziskav, razvoja in inovacij ter tudi turizma.

preberi več »
novica
Marjan Libnik

Priprava na prihajajoče razpise SPS

V kratkem bosta izšla dva pomembna razpisa Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), za katera se že lahko pričnejo pripravljalne aktivnosti. Prav tako bodo kmalu razpisani tudi vavčerji.

preberi več »
MARFIS poslovno svetovanje

Naložbo izdelave spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

mail_icon

ŽELIM

SVEŽE NOVICE!

s področja podjetništva in pridobivanja

nepovratnih sredstev iz različnih razpisov

S klikom na gumb “Pošlji” se strinjate , da vam občasno pošljemo kratke novice o razpisih in dogodkih. Vaše podatke bomo skrbno varovali skladno s politiko zasebnosti.