Priprava na prihajajoče razpise SPS

V kratkem bosta izšla dva pomembna razpisa Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), za katera se že lahko pričnejo pripravljalne aktivnosti. Prav tako bodo kmalu razpisani tudi vavčerji.

P1 plus 2021 – Krediti z garancijo sklada in subvencijo obrestne mere

Produkt P1 plus 2021 bo tudi letos namenjen hitrejšemu, lažjemu in cenejšemu pridobivanju bančnih kreditov, ki zagotavljajo rast in razvoj podjetij. Višina financiranja:

  • do 1.250.000 EUR kredita za investicijske projekte
  • do 200.000 EUR kredita za obratna sredstva (za srednje velika podjetja)
  • do 100.000 EUR kredita za obratna sredstva (za mikro in mala podjetja)

Doba financiranja:

  • od 1,5 let do 5 let za obratna sredstva
  • od 1,5 let do 10 let za investicije

Višina garancije sklada:

  • 60% ali 80 % garancija za zavarovanje bančnega kredita

Obrestna mera:

  • Subvencionirana

V kolikor ste pred investicijsko odločitvijo oz. potrebujete dodatne finančne vire za obratna sredstva (nakup materiala, blaga, storitev ali plač) je že pravi čas, da se pričnete pripravljati na razpis.

P4D 2021 – Spodbude za digitalno transformacijo podjetij do 100.000 EUR

Sklad želi z javnim razpisom spodbuditi spremembo poslovanja in organizacije, procesov in modelov ter spodbuditi razvoj kompetenc in miselnosti v mikro, malih in srednje velikih podjetjih prek digitalizacije in digitalne transformacije. Na razpis se bodo lahko prijavila mikro, mala in srednje velika podjetja, z najmanj 5 zaposlenimi, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ter zadruge. Izbrani upravičenci bodo imeli možnost pridobiti skupno od 30.000,00 EUR do 100.000,00 EUR sofinanciranja. Intenzivnost sofinanciranja je do največ 60% upravičenih stroškov operacije, kar pomeni, da bodo morali upravičeni stroški znašati najmanj 50.000,00 EUR.

Vlagatelj bodo morali imeti ob oddaji vloge pripravljen Akcijski načrt za izvedbo digitalne transformacije, ki ga bodo realizirali do 20.10.2021. Predvideno obdobje upravičenih stroškov za sofinanciranje bo od 1.1.2021 do 20.10.2021.

 Vavčerji

SPS bo predvidoma v mesecu februarju 2021 ponovno objavil Vavčerje. Vavčerji so nepovratna sredstva v višini od 300 EUR do 9.999,99 EUR, katere bodo lahko podjetja koristila za različne poslovne storitve (vavčer za certifikate kakovosti, vavčer za patente, modele znamke, vavčerje za internacionalizacijo, vavčerje za spletne strani, itd..). S pomočjo vavčerjev bo tudi letos možno pridobiti do 60 % sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni odobren vavčer, tudi letos bo lahko posamezno podjetje koristilo max. 3 vavčerje na leto, oziroma do maksimalne vrednosti 30.000 EUR na leto. 

mail_icon

ŽELIM

SVEŽE NOVICE!

s področja podjetništva in pridobivanja

nepovratnih sredstev iz različnih razpisov

S klikom na gumb “Pošlji” se strinjate , da vam občasno pošljemo kratke novice o razpisih in dogodkih. Vaše podatke bomo skrbno varovali skladno s politiko zasebnosti.