Poslovne in finančne storitve

Kje vam lahko pomagamo?

Preverite naše storitve. Zaupa nam že več kot 150 podjetij in posameznikov.

Pridobivanje nepovratnih sredstev

Zakaj ne bi izkoristili tudi ugodnosti za razvoj podjetništva, so na voljo na domači ravni in na ravni EU? Sredstva so in prav je, da se izkoristijo. V kolikor nimate za to usposobljenega kadra, ki bi spremljal razpise oz. pripravljal zahtevno prijavno dokumentacijo, potem ste na pravi strani. Skupaj bomo uresničili zastavljene cilje. Za vas izpeljemo celoten postopek prijave na razpis. Našim strankam pomagamo opredeliti sam razvojni projekt ter ga umestiti v najprimernejši razpis, pripravimo razpisno dokumentacijo in koordiniramo delo, izvedemo oddajo vloge in poskrbimo tudi za izvedbo aktivnosti po odobrenih sredstvih. Stranke tudi redno obveščamo o vseh aktualnih razpisih kot tudi napovedanih razpisih. Storitev spremljanja razpisov in informiranja je za naše stranke brezplačna. Naši projekti so v večini primerov uspešno izvedeni, na razpisih dosegamo več kot 90 % uspešnost. Del tveganja vedno prevalimo nase, saj je naše končno plačilo vezano na uspeh.

Poslovni načrt

Podjetniki se vse prepogosto odločajo za investicije brez pravih podlag oz. finančnih ocen. Zavedati se moramo, da so investicije prelomnica v delovanju vsakega podjetnika. Investicija je lahko pot do začrtanega cilja, lahko pa je tudi pot do finančnega zloma. Tega nikar ne dopustite, kajti na voljo so orodja in znanja, ki vam bodo dala več informacij in bodo zato vaše odločitve boljše. Za vas pripravljamo: poslovne načrte kot samostojne dokumente na zahtevo bank oz. drugih zainteresiranih skupin, finančne projekcije, izkaze denarnik tokov – CF, DIIP – Dokument identifikacije investicijskega projekta (za občine, javne zavode,…), poslovne načrte za kmetijska gospodarstva.

Poslovno svetovanje

Storitve podjetja MARFIS predstavljajo v prvi vrsti vsebinsko podporne aktivnosti pri pridobitvi nepovratnih oz. povratnih sredstev. Imamo dolgoletne izkušnje pri prijavi na razpise ključnih podpornih institucij v Sloveniji (npr. Slovenski podjetniški sklad, Slovenski regionalni razvojni sklad, Posamezne regionalno razvojne agencije, SID banka, SPIRIT Slovenija, Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja, EKO SKLAD, Posamezna ministrstva…).

Finančno preoblikovanje

Ali menite, da ste v slabi finančni kondiciji? Ne oklevajte, ampak poiščite pomoč dokler je še čas. Skupaj bomo analizirali vaš finančni položaj in pripravili Načrt finančnega poslovanja s ciljem, da izboljšamo vaše finančno stanje in obstoj podjetja kateremu ste posvetili toliko naporov. Načrtov finančnega preoblikovanja se lotevamo strokovno in preudarno. Zavedamo se namreč, da od tega dokumenta ni le odvisno, da vas postavimo na pravo pot, ampak je od tega odvisno, ali boste z njim prepričali zunanje okolje, predvsem banke.

financno svetovanje

Pogosta vprašanja in odgovori

Sredstva lahko pridobite pri različnih skladih, kot so:

  • Slovenski podjetniški sklad – SPS
  • SID banka
  • Slovenski regionalni razvojni sklad (Ribniški sklad),
  • Posamezne regionalno razvojne agencije (RRA Koroška, Mariborska razvojna agencija,..),
  • SPIRIT Slovenija
  • Mariborska razvojna agencija – MRA
  • Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja
  • EKO SKLAD,
  • Posamezna ministrstva

Razpisi so si med seboj različni in se po zahtevnosti dokumentacije precej razlikujejo. Skupno vsem je, da je potrebno skrbno preučiti razpis, formirati sam projekt in ga umestiti v okvirje razpisa, natančno pripraviti dokumentacijo in oddati vlogo v predvidenem roku. Zahteva se sistemski pristop. V kolikor se odločite za nas, celoten postopek vodimo mi, os A do Ž. Z vaše strani zagotovite le vhodne podatke

Višina sredstev je povsem odvisna od posameznega razpisa in njegovega namena. Različni razpisi ponujajo različno višino sredstev. Aktualne razpise lahko preverite na strani RAZPISI.

Ne. Na razpisih lahko kandidirate bodisi za pridobitev nepovratnih sredstev bodisi za pridobitev povratnih sredstev. Pri povratnih sredstvih ste deležni ugodnosti kot so subvencionirana obrestna mera, garancija za zavarovanje kreditov,…

Pogoji za pridobitev sredstev so določeni v vsakem razpisu posebej. Le ti so odvisni od namena in cilja, ki ga želi doseči nosilec razpisa. Vsekakor so to namenska sredstva, ki se morajo porabiti za točno določen namen oz. namen, ki se opredeli v vlogi. O konkretnem razpisu lahko izveste več med RAZPISI

Razpisi se objavljajo v Uradne listu RS ter na spletnih straneh nosilca razpisa. Aktualne informacije lahko preberete TUKAJ. Najbolje pa je, da se naročite na novice, ki vam jih bomo občasno dostavili kar v vaš e-poštni nabiralnik. S tem boste prihranili čas, saj za vas povzamemo ključne informacije o razpisih.

Zakaj ne bi izkoristili priložnosti?

Sredstva za razvoj vašega podjetja so na voljo in prav je, da jih izkoristite. Želite izpeljati investicijo pa ne veste kje pridobiti sredstva, najti razpis ali pa morda nimate usposobljenega kadra, ki bi spremljal in pripravljal zahtevno prijavno dokumentacijo? Potem ste na pravi strani! Ponujamo tudi brezplačno svetovanje. Preberite tudi naše aktualne novice. Skupaj bomo uresničili zastavljene cilje.

MARFIS poslovno svetovanje

Naložbo izdelave spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.